Over M&N Media Group

M&N Media Group

Op 1 januari 2020 zijn Gerben Kuipers, Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick gestart met de M&N media group. De organisatie richt zich op het produceren, distribueren en promoten van muziek- en natuurfilms. Daarnaast gaat het bedrijf zich ook richten op nieuwe media concepten.

Zo ziet het driemanschap ‘mooie kansen in de markt op het gebied van event cinema, projectie op locatie en creatieve filmconcepten binnen de Benelux’, zo laten ze in een verklaring weten. Een van de concepten waarin het bedrijf zich wil specialiseren is het uitbrengen en vertonen van dome-producties (360 graden cinema).

Gerben Kuipers verdiende zijn sporen in het bioscoopbedrijf vooral als bioscoopondernemer. Hij exploiteerde bioscopen in Wageningen, Ede, Utrecht en Nijmegen. Jeffry de Graaff heeft een achtergrond in film en muziek. Hij werkte onder meer bij de distributeurs Entertainment One en Bridge Entertainment. Hij was ook general manager van AT Bookings. Ignas van Schaick werd bekend als producent bij EMS Films, het bedrijf dat onder meer De Nieuwe wildernis en De Wilde Stad maakte.

Over Gerben Kuipers

Gerben Kuipers is vooral bekend van CineMec Ede, Nijmegen en Utrecht.
De afgelopen jaren was hij actief in de directie van Pathé – eerst als directeur innovatie en daarna als adviseur – maar sinds enige tijd heeft hij de handen vrij.

Maar hij zit niet stil met zijn wijngaard op de geluidswal naast de Pathé aan de A12 en grandcafé LIZ in Nijmegen.

Het Energy hotel in Ede is zijn eerstvolgende project. Super duurzaam, met 122 kamers en een dakterras op 52 meter hoogte te bouwen op het parkeerterrein naast de Pathé.

Maar ook in de filmbranche blijft hij actief met de start van MN Film Distribution.

Over Jeffrey de Graaff

Jeffrey heeft een brede achtergrond in de muziek- en filmbranche. Hij heeft veel ervaring in diverse senior marketing- en managementfuncties binnen de film-, uitgevers- en muziekbranche.

Zo werkte hij o.a. als Director Film bij filmdistributeur Entertainment One, als marketing manager bij de Volkskrant en als General Manager bij AT Bookings. Sinds 2018 heeft zijn eigen bedrijf Leff Entertainment, marketingbureau voor de Film en Muziek industrie.

Hij is creatief, gedreven, nuchter, passie voor film en muziek.

Over Ignas van Schaick

Voor de film ‘De Nieuwe Wildernis’ was Ignas van Schaick verantwoordelijk voor de uitvoering van de productie, het educatieve pakket, de marketing, de sponsoring en partnerships rond de film. Op basis van het wereldwijde succes van deze film werkt hij binnen EMS FILMS met regisseur Mark Verkerk aan een reeks opvolgende films zoals Holland, natuur in de delta, This is Holland, De Wilde Stad, De Schooltuin, Wild Port of Europe, Onder het Maaiveld en De Wilde Noordzee.

Hij begon zijn carrière als uitgever bij de Staatsuitgeverij en is inmiddels al meer dan 30 jaar actief in de mediawereld. Ignas van Schaick heeft veel ervaring in de ontwikkeling van crossmediale concepten en e-commerce, onder andere voor boeken, magazines, verzamelwerken, dvd’s, games, evenementen en digitale media.

In Nederland is hij een aantal jaar verantwoordelijk geweest voor de home-entertainment exploitatie van merken als BBC en Discovery Channel en later als uitgever bij National Geographic en het wetenschapstijdschrift Quest. Daar was hij verantwoordelijk voor de verbreding en lokalisering van het merk door de ontwikkeling van brand extensions.

De M&N media group is een mooie volgende stap om concepten te ontwikkelen vanuit de gebundelde expertise op het vlak van productie, marketing en distributie. De M&N thema’s Natuur en Muziek spreken hem niet alleen professioneel maar ook persoonlijk zeer aan!