Selecteer een pagina

M&N Releases

De Wilde Waard

Datum release: 5 januari 2023

De Alblasserwaard is een prachtig oud-Hollands weidegebied, gelegen in het zuiden van het Groene Hart. Je vindt er uitgestrekte weilanden, plassen, lange sloten, molens en veel wilde dieren. Het is het leefgebied van grutto’s, purperreigers, hazen, brandganzen, reeën, heikikkers en argusvlinders. We volgen deze dieren op bepalende momenten in hun leven en ontdekken voor welke uitdagingen zij hier komen te staan. De Wilde Waard won de award voor beste Independent Production op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Ook werd de film genomineerd voor een Independent production Award (2022) op het prestigieuze Duitse natuurfilm festival Greenscreen. Maker Stijn Philips heeft deze film over zijn eigen ‘achtertuin’ vanuit een lokale insteek gemaakt. Het doel is vooral om inwoners van de Alblasserwaard de verrassend natuurlijke kant van dit boerenland te tonen en te laten zien dat dit wilde leven kwetsbaar is en niet vanzelfsprekend. De Alblasserwaard is misschien geen groots natuurgebied met edelherten en wolven, maar ook deze alledaagse, typisch Nederlandse poldernatuur verdient het om gezien en gekoesterd te worden. Bijzonder aan deze productie is dat de maker van de film de productie bijna helemaal zelf en onafhankelijk heeft gemaakt voor een bescheiden budget. De Wilde Waard werd mogelijk gemaakt dankzij een crowdfundingsactie onder de inwoners van de Alblasserwaard en dankzij subsidies, donaties en praktische hulp van allerlei lokale partijen. Door zelf het scenario te schrijven, te filmen, te monteren en de nabewerking te doen, konden de kosten laag blijven. De muziek in de film is speciaal gecomponeerd door Werner Urban en Menno Bentveld (Vroege Vogels) verzorgt de voice-over. De film is sinds de première in 2021 veelvuldig te zien geweest in de regio en is onderdeel geworden van het lespakket van scholen. De film komt nu uit in de reeks Nature on Tour films waarbij distributeur M&N Media Group zich richt op vertoningen bij filmhuizen door het land gericht op de liefhebbers van natuurfilms.

 
Een film van Stijn Philips                                                                                   
Distributie M&N Media Group
 
 

Onder het Maaiveld

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten

Datum release:  2 maart 2023

De makers van De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad gaan ondergronds. De film Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. De film vertelt het verhaal en de ontwikkeling van een groepje stedelingen die op een klein stukje grond, net buiten de grote stad, aan de slag gaan met het realiseren van een droom. Werkend in de tuin vangen ze slechts een glimp op van deze verborgen wereld. Het blijft lastig om er volledig in door te dringen. Terwijl je met je handen in de grond zit kom je tot nieuwe inzichten en met de geur van verse aarde in je neus begin je te beseffen dat er onder je voeten misschien nog wel meer tuin is dan daarboven. Sterker nog: zonder dat wemelende leven onder het maaiveld zou het bovengrondse leven helemaal niet bestaan.

Een film van Mark Verkerk en Ignas van Schaick
Productie EMS FILMS
Distributie M&N Media group

WOLF

Het meest opzienbarende natuurverhaal van Nederland

Datum release online: 22 december 2022

Ook te bestellen op www.cinecheetah.com

Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. Van Nieuwkerk: “Het is geweldig om te zien hoe de makers erin geslaagd zijn ons in het hart van de familie Wolf uit te nodigen. Zoiets inspreken deed ik nog niet eerder, dus ik ben nogal met m’n neus in de boter gevallen. Het was me een eer en vooral een groot plezier.” Een film die jong en oud zal aanspreken!

 
Een film van Cees van Kempen                                                                                     
Productie IWP
Distributie M&N Media Group
 
 

Fijn Weekend

Datum release: 19 januari 2023

In de Franse Bourgogne komt een hechte vriendengroep bij elkaar op een herdenkingsweekend om hun overleden vriend te eren. Maar als de weduwe onverwachts haar nieuwe liefde aan de groep introduceert, groeit het weekend uit tot een rollercoaster aan emoties waarin de onderlinge verhoudingen volledig op scherp komen te staan.

 
Een film van Jon Karthaus                                                                                  
Productie Johnnywood
Distributie M&N Media Group
 
 

Sounds of the South

A musician’s birding journey to Antarctica

Datum release: 12 mei 2022

De liefde van de Nederlandse muzikant Ruben Hein voor de natuur en wilde dieren heeft altijd centraal gestaan in zijn creativiteit. Maar toen hij besloot om Antarctica en het sub-Antarctische gebied te bezoeken, enkele van de wildste gebieden op aarde, kon hij niet weten hoe diep de ervaring hem zou raken. Het begon allemaal toen een jonge moeder een jongetje meenam op een wekelijkse vogelexcursie. Als wezens die een groot deel van ons leven doorbrengen aangesloten op een bijna onophoudelijke opeenvolging van laptopschermen en smartphone-apps, zijn de ontspanningen van de maatschappij overal om ons heen en de geluiden van de beschaving bijna altijd in onze oren. Wat doet dit met ons en tegen welke prijs? Hoe vaak krijgen we echt de kans om los te breken.

 
Een film van Ruben Hein en Hubert Neufeld
Distributeur: M&N Media Group
 
 

Nederland Onder Water

Duik in onze ongekende natuur

Datum release:  12 mei 2022

Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze molens, gemalen, polders en dijken zijn wereldberoemd bij toeristen. We zijn omgeven door water in een boeiend landschap van sloten, vaarten, kanalen, plassen, meren en rivieren. We adviseren de hele wereld over management van water. Maar wat weten we nu eigenlijk van de bewoners onder de waterspiegel? Nog geen 30 jaar geleden was het ondenkbaar om een onderwaterfilm te maken in Nederland. In het vervuilde troebele water was niks te zien en een groot deel van ons water was levenloos. De ergste vervuiling is inmiddels achter de rug. Zeldzame bewoners keren op spectaculaire wijze terug, schoon water bruist weer van het leven. Het tij lijkt te keren voor de onderwaternatuur. Daar mogen we trots op zijn! In deze verwonderde natuurfilm zien we hoofdrolspelers die normaliter verborgen voor ons zijn, omdat ze onder water leven. We maken een ontdekkingsreis door rivieren, sloten en beken. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in een adembenemend mooie wereld. Kleine bewoners en grootse verhalen in een herkenbaar Nederlands decor.

Regisseur Arthur de Bruin
Productie IWP

Wild Horses

Een verhaal uit de Puszta

Datum release: 12 mei 2022

Ontmoet Dot, het wilde veulen! Ze is een Przewalski’s paard. Hoewel de oorsprong van deze bedreigde diersoort in Mongolië ligt, leeft Dot in het hart van Europa, op de grasvlakten van Hongarije die de “Puszta” worden genoemd. 25 jaar geleden werd hier een groep paarden opnieuw geïntroduceerd. Inmiddels zijn deze paarden een onlosmakelijk onderdeel van dit magische land: tegenwoordig is dit een van ’s werelds grootste kuddes wilde paarden, bestaande uit 300 dieren! Dit is hun verhaal.

Cast 300 wilde paarden en een veulen
Regisseur Zoltan Torok
Distributeur: M&N Media Group
 
 

Dark Green

Alone in the Amazon

Datum release:  12 mei 2022

In Dark Green volgen we natuurbeschermer en verhalenverteller Paul Rosolie tot diep in het oerwoud van de Amazone, waarbij hij zijn leven riskeert om meer te weten te komen over deze laatst overgebleven wildernis op aarde. Hij verlaat een wereld van door de mens veroorzaakte vernietiging, waar de Trans Amazon highway zich een monsterlijke weg in het oerwoud vreet. Paul denkt na over hoe dit grote ecosysteem gered kan worden. Rosolie beschrijft zijn solo-expedities als een “ijking van het concept natuur”: “Op het moment dat we soorten uit een ecosysteem beginnen te verliezen, zullen mensen zich aanpassen aan deze nieuwe situatie.” Rosolie heeft het nodig om zich over te geven aan de ongerepte wildernis. Niet alleen om op te laden, maar meer nog om zich opnieuw te verbinden en zijn liefde voor de wildernis terug te brengen in de wereld.
Cast Paul Rosolie
Regisseur Aagje van Meerwijk en Jesper Buijvoets

Meadow Wild

Weiland, een paradijs naast de deur

Datum release: 12 mei 2022

De gevarieerde en veelzijdige bloemenweide – eenparadijs, een hotspot van biodiversiteit vlak voor onze deur! “MEADOW WILD” is een verkenning van deze kleurrijke habitat. De weide: een zee van kleuren, helder en gevarieerd bijna zoals een koraalrif of het tropisch regenwoud. Hoe komt het dat deze habitat alleen bestaat, als hij regelmatig wordt vernietigd? Waarom maken zoveel dieren hun thuis in een weide die twee keer per jaar door machines wordt gemaaid? Kunnen we de weiden niet gewoon met rust laten, ze laten groeien, stoppen met kappen? Deze film geeft antwoord op al deze vragen en de film vertelt over de drastische achteruitgang van duikerweiden over de hele wereld. Door de moderne landbouw is deze habitat bijna verdwenen.

 
Regisseur Jan Haft
 
 
 

Magical Iceland

Oerkracht van de aarde

Datum release:  12 mei 2022

 

Vulkanische activiteit heeft Ijslands ruige wildernis gevormd zoals nergens anders op aarde, zowel boven als onder water. Hoe overleven dieren op dit ruwe terrein? Wat is ervoor nodig om tussen gletsjers, woestijnen en vulkanen te leven? En hoe ga je om met water dat bijna kookt en tegelijkertijd bijna bevriest? Deze film geeft een uniek inzicht in de vele gezichten van IJslands bizarre landschappen, terwijl ze van kleur veranderen door de seizoenen heen. Dit is IJsland zoals je het nog nooit hebt gezien.

Regisseur Jan Haft

The last days of Gilda

Datum release: 18 november 2021

In een buitenwijk van Rio de Janeiro woont Gilda (Teles): een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks. Voor haar bekrompen, religieuze buren wordt deze zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die varkens slacht in haar tuin en meer dan één minnaar heeft, steeds meer een doorn in het oog. Die levenshouding wordt niet door iedereen in de buurt op prijs gesteld en er wordt dan heel wat afgeroddeld. Meestal trekt ze zich er niets van aan, maar de situatie wordt anders als ze met Cacilda te maken krijgt. Zij is een aanhanger van de reactionaire, christelijke dominee Isaías, die steeds meer invloed in de wijk lijkt te krijgen. In hun wereld is voor ‘Gilda’s’ geen plek.

Cast Karine Teles, Antonio Saboia, Julia Stockler
Regisseur Gustavo Pizzi
Distributeur: J&J Films in samenwerking met M&N Media Group
 
 

WOLF

Datum release:  2022

 
Het meest opzienbarende natuurverhaal van Nederland.
 
Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. Zeer bijzonder, aangezien de wolf 150 jaar geleden uit Nederland verdween. Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van de wolf. Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over. Van Nieuwkerk: “Tijdens het inspreken heb ik genoten van de schitterende beelden en was ik telkens verwonderd hoe het de makers überhaupt gelukt is om de familie Wolf zo in beeld te brengen. Mijn fascinatie voor de wolf is hierdoor alleen maar groter geworden.” Een film die jong en oud zal aanspreken!
 
Cast Matthijs van Nieuwkerk (Stem)
Regisseur Cees van Kempen

Hitsville, the making of Motown

Datum release: 2 septemver 2021

Hitsville: The Making Of MOTOWN is een muziek-documentaire die zich richt op de periode vanaf de geboorte van Motown in Detroit in 1958 tot de verhuizing naar Los Angeles begin jaren zeventig. De film vertelt voor het eerst het complete verhaal van eigenaar en oprichter, Berry Gordy. Hij heeft door zijn unieke aanpak in een muzikaal, cultureel en politiek roerige en inspirende tijd Motown tot het meest succesvolle platenlabel aller tijden gemaakt. De oprichting en het aanvankelijke succes van Motown werd bereikt tijdens een periode van aanzienlijke raciale spanningen in Amerika en te midden van de snelgroeiende burgerrechtenbeweging. Maar voorop staat de geweldige muziek die het heeft opgeleverd.

  • Het verhaal van ‘s-werelds bekendste platenlabel met iconische artiesten als Stevie Wonder, Marvin Gaye, Diana Ross, The Jacksons en vele anderen
  • Voor het eerst verteld door oprichter en eigenaar Berry Gordy
  • In een tijd van ongelijkheid, racisme en de snelgroeiende burgerrechtenbeweging
  • Muziek die alle tijden overleefd en ook in deze tijd mensen inspireert.

POESLIEF 2

Datum release: 30 september 2021

’s Lands bekendste kat heeft een turbulent jaar achter de rug. Na het enorme succes van zijn eerste eigen film POESLIEF 1, die bekroond werd met een Kristallen Film Award en nu wereldwijd op Netflix te zien is en zo was hij afgelopen maand zelfs op het toneel te zien in het Spaanse Barcelona. Maar de kers op de taart is natuurlijk de vervolgfilm POESLIEF 2. Nu de opnames erop zitten is het tijd om Abatutu, en alle andere 1000 kattenfilmpjes die het afgelopen half jaar zijn ingezonden voor POESLIEF 2, in het zonnetje te zetten. Bekijk hier de trailer van POESLIEF 2, met naast Abatutu ook vele grappige, onhandige en bijzondere katten momenten.

POESLIEF 2 gaat op 25 september a.s. feestelijk in première tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Nicolette Kluijver, kattenvrienden en meer
Naast Abatutu zijn er maar liefst 1000 andere katten te zien in POESLIEF 2. Zonder al deze filmsterren zou de productie van POESLIEF 2 nooit gerealiseerd zijn. Nicolette Kluijver spreekt, net als in POESLIEF 1, de stem in van Abatutu. “Het is geweldig om de stem van Abatutu voor de tweede keer te mogen inspreken. Het is een hele eer om zo’n grote ster mijn stem te geven” aldus Nicolette Kluijver.

Naast Kluijver zijn ook de populaire TikTok talenten @Dreamon04 en Lonneke van Krimpen te horen in POESLIEF 2.

De speciaal voor de film gecomponeerde soundtrack is verzorgd door de talentvolle jonge componistJelle Dittmar, als zijn muzikale ode aan de kat.

Nature on tour

Madagascar

Madagaskar: het meest biodiverse eiland ter wereld

Datum release: 2 september 2021

Darwin voer met zijn schip de Beagle langs de koraalriffen van Madagaskar, maar ging niet aan land. Een gemiste kans! Want in termen van evolutie is dit misschien wel het vreemdste eiland op aarde. Vanuit de donkere jungle zagen de meest grillige wezens hoe het legendarische schip verdween aan de horizon van de Indische Oceaan. Zou Charles Darwin anders zijn gaan denken over evolutie en adaptie als hij door deze wouden had gezworven? In deze film ontmoet je de wezens die hier leven…

Maker: Jess Reiss

De film Madagascar is onderdeel van een reeks natuurfilms die de M&N Media Group in samenwerking met het Wildlife Film Festival met een maandelijkse frequentie in 2021 in de bioscoop uitbrengt. De films zijn te zien in een 50-tal bioscopen en filmtheaters. Natuurfilms zijn mateloos populair bij een breed publiek. Helaas bereikt het overgrote deel van het nationale én internationale aanbod nooit de Nederlandse bioscoop. Met de jaarlijkse selectie van titels willen we het publiek meenemen in verwonderende en impactvolle verhalen die het best tot hun recht komen op het grote doek.

Nature on tour

On Thin Ice

Frontline van de klimaatverandering

Datum release: 30 september 2021

 

De doos van Pandora is in Siberië geopend. On Thin Ice is even alarmerend als actueel

 De film On Thin Ice schetst een even alarmerend als onthutsend beeld aan de frontlinie van de klimaatverandering. ‘We hebben een nieuwe ijstijd nodig om een wereldwijde ramp te voorkomen, aldus Vladimir Romanovsky, permafrost onderzoeker aan de Universiteit van Alaska.

Ruslands koudste regio Jakoetië, in het noordoosten van Siberië, kampt voor het derde jaar op rij met enorme bosbranden. Volgens de lokale autoriteiten is er met temperaturen boven de 38 graden zelfs sprake van de heetste en droogste zomer in meer dan 100 jaar. Hitterecords worden gebroken. Het vuur wordt aangejaagd tot aan de poolcirkel en verwoest natuurreservaten. Door de grootse branden in Siberië, samen met de Amazone de groene longen van de wereld, verliezen nu dus in hoog tempo een belangrijke bron van zuurstof. Het vuur wordt elk jaar groter en lastiger te bestrijden. Niet alleen worden door de branden enorme hoeveelheden broeikasgassen de atmosfeer in gepompt, ook de Siberische permafrost, de ondergrond die eigenlijk nooit helemaal ontdooit, smelt. Wetenschappers slaan groot alarm: ze waarschuwen voor een ecologische ramp waarvan de gevolgen wereldwijd niet te overzien zijn.

 

Elephants Up Close

Reuzen van de Savanne

WFFR on tour

datum release: 2 juli 2020

Het is het grootste landzoogdier op aarde: de olifant – heersers van de savanne. Olifanten lijken onverstoorbaar. Maar wat weten we eigenlijk echt over deze reuzen? Bij een betere blik op deze dieren blijken ze heel gevoelig, behulpzaam en zachtaardig.  Deze film geeft een intiem inzicht in het leven en de taal van deze overlevers en komt dichterbij dan ooit. De Afrikaanse olifant is veel intelligenter dan we dachten. Hij weet feilloos waterbronnen te vinden om te kunnen overleven. Maar hoe communiceren ze met elkaar en weten ze ondanks alle bedreigingen hun weg te vinden?

Een film van Jens Westphalen en Thoralf Grospitz

FJORD

De grootste wildernis van Europa

datum release: 4 juni 2020

WFFR on tour

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrug walvissen. De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water. In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht.  Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.

Een film van Jan Haft

Chili

Een wild avontuur

WFFR on tour

datum release: 24 september 2020

Deze prachtige en intrigerende film neemt je mee naar de ongelooflijke natuur van Chili. Een land met een ongekende rijkdom aan dieren en planten. De langwerpige vorm van het land met 6500 kilometer kustlijn is een gebied van uitersten. Van de winderige kustlijn van de Pacifische kust in het westen, de hete Atacama woestijn, het ruige Andesgebergte tot het einde van de wereld in Tierra del Fuego. Deze film neemt je mee op een intieme en klassieke reis door het ruige Chili vol magische momenten. Van een moederpuma spelend met haar welpen tot een kale woestijn die plots tot bloei komt en waar de dieren direct van profiteren. Van vampiervleermuizen tot de blauwe vinvis.

Een film van Rene Arenada

YELLOWSTONE

De terugkeer van de grote jagers

WFFR on tour

datum release: 30 juli 2020

Yellowstone National Park staat aan het begin van een nieuw tijdperk. De wolf is terug en het aantal Grizzly’s is nog nooit zo groot geweest. De terugkeer van deze eerder bijna uitgestorven, iconische roofdieren is van grote invloed op het ecosysteem in het park – ze herstellen de eeuwenoude balans tussen jager en prooi. Het verhaal komt tot leven door de ogen van een eenzame wolf, op zoek naar een roedel en een grizzly die ondanks grote uitdagingen de volgende generatie probeert te beschermen. Wat hebben deze jagers nodig om te overleven, hun jongen groot te brengen – en ook nog aan de top van de voedselketen te blijven staan?

Een film van Eric Bendick en Tom Winston

Living in the future’s past

Welke toekomst kies jij?

WFFR on tour

datum release:27 augustusi 2020

In Living in the Future’s Past vertelt Big Lebowski-legende Jeff Bridges een indringend verhaal over de mens en haar huidige grote ecologische uitdagingen. Bridges gaat in gesprek met prominente wetenschappers, auteurs en filosofen over fascinerende onderwerpen als evolutie, klimaatveranderingen, duistere ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen. Het verhaal geeft nieuwe inzichten in onze manier van denken. Over onze onderbewuste motivatie en hun onbedoelde gevolgen. De film laat zien hoe niemand kan voorspellen hoe grote veranderingen kunnen voortkomen uit spontane acties van velen. Hoe energie vele vormen aanneemt als het beweegt en alles animeert. Hoe, als we onze ware verbinding met alles wat er is, gaan begrijpen, we onze verwachtingen opnieuw moeten definiëren. Niet vanuit de angst over wat we zullen verliezen, maar wat we kunnen winnen door ons op iets anders voor te bereiden.

Een film van Jeff Bridges en Susan Kucera

Stamping Ground, 50 jaar Holland Pop Festival

datum release: 26 juni 2020

Vrijdag 26 juni 2020 was het precies 50 jaar geleden dat ruim honderdduizend muziekliefhebbers zich in het Kralingse bos verzamelden voor het befaamde Holland Pop Festival, het eerste grote meerdaagse popfestival van Nederland. Het festival dat in de volksmond ook bekend werd als Kralingen 1970, was het Europese antwoord op Woodstock dat een jaar eerder in de VS was gehouden. 

Het Holland Pop Festival dat in het weekend van 26 juni tot en met 28 juni 1970 werd gehouden in het Kralingse Bos bij Rotterdam kende een ongekende line-up van artiesten als Pink Floyd, Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, Canned Heat en vele anderen bands. Ruim 100.000 bezoekers ervaarden een weekend lang peace love and happiness. De gemeente Rotterdam en de aanwezige politie wist zich geen raad met dit evenement en stond alles oogluikend toe.

Regisseurs Jason Pohland en  George Sluizer maakten een unieke registratie van het Holland Pop Festival en gaf de film de titel Stamping Ground. Pohland en Sluizer legden niet alleen de vele unieke liveoptredens vast, ook brengen zij het jaren 70 tijdsbeeld perfect in beeld.

Into the Jungle

Hoe een boomkangoeroe het regenwoud redde

WFFR on tour

Vanaf 22 okotber in de bioscoop

Een pasgetrouwd Australisch stel vertrekt naar de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea met een op het eerste gezicht onmogelijke opgave. Jim en Jean Thomas willen de inheemse bevolking ervan overtuigen niet meer te jagen op de tenkile, een boomkangoeroe.  Die van oudsher door de bevolking wordt gegeten maar nu op de rand van uitsterven staat. Er zijn nog maar 100 exemplaren van de soort in leven. Na veel verzet lukt het hen om de inwoners te overtuigen. Into the Jungle is een verhaal over toewijding en doorzettingsvermogen, over mensen die bereid zijn hun leven op het spel te zetten om een verschil te maken in de wereld. Met bijdragen van Sir David Attenborough, Jane Goodall en Tim Flannery.

 

Een film van Mark Hanlin in medewerking met Sir David Attenborough en Jane Goodall

De Schooltuin

Een jaar rond met je handen in de grond

datum release: 8 oktober 2020

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad.

Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken.

De kijker volgt de ‘çycle of  life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten.

Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat….

Een film van Mark Verkerk en Ignas van Schaick