Selecteer een pagina

M&N Releases

KATWALK/WILD AMSTERDAM

datum release: 4 oktober 2020

A cat called Abatutu takes us on an eye opening exploration of the wilder, often hidden side of his home city, Amsterdam. We discover that the bustling, historic capital of the Netherlands is not only a home to colourful human beings, but also to a rich and varied range of wildlife. Abatutu turns urban nature into a humorous and engaging experience for the whole family. You won’t look at Amsterdam, or even your own city, in the same way again! From acclaimed wildlife filmmaker Mark Verkerk

POESLIEF

datum release: 30 september 2020

Abatutu, de bekendste kat van Nederland gaat zijn eigen film maken. En jouw kat kan daar een rol in spelen!

Via Facebook.com/poesliefdefilm kun jij je leukste kattenfilmpje delen of opladen. Bij voorkeur in een liggend formaat want wij gaan de leukste inzendingen selecteren voor de film Poeslief. Met Abatutu in de hoofdrol die de filmpjes die jullie insturen van commentaar gaat voorzien. Wie weet wordt jouw kat wel net zo beroemd als Abatutu!

Elephants Up Close

Reuzen van de Savanne

WFFR on tour

datum release: 2 juli 2020

Het is het grootste landzoogdier op aarde: de olifant – heersers van de savanne. Olifanten lijken onverstoorbaar. Maar wat weten we eigenlijk echt over deze reuzen? Bij een betere blik op deze dieren blijken ze heel gevoelig, behulpzaam en zachtaardig.  Deze film geeft een intiem inzicht in het leven en de taal van deze overlevers en komt dichterbij dan ooit. De Afrikaanse olifant is veel intelligenter dan we dachten. Hij weet feilloos waterbronnen te vinden om te kunnen overleven. Maar hoe communiceren ze met elkaar en weten ze ondanks alle bedreigingen hun weg te vinden?

Een film van Jens Westphalen en Thoralf Grospitz

FJORD

De grootste wildernis van Europa

datum release: 4 juni 2020

WFFR on tour

De Noorse fjorden zijn de meest indrukwekkende landschappen van Europa. In de diepe, koude wateren schuilt een verrassend rijke onderwaterwereld: van uitgestrekte koraalriffen vol lichtgevende zeediertjes tot op haring jagende orka’s en bultrug walvissen. De prijswinnende natuurfilmer Jan Haft onthult de bijzondere en betoverende rijkdom die verborgen ligt in het donkere water. In de diepe fjorden overleven dieren en planten in een fascinerende samenleving die voor het eerst in beeld wordt gebracht.  Fjord is een intiem portret van een unieke wildernis.

Een film van Jan Haft

Chili

Een wild avontuur

WFFR on tour

datum release: 24 september 2020

Deze prachtige en intrigerende film neemt je mee naar de ongelooflijke natuur van Chili. Een land met een ongekende rijkdom aan dieren en planten. De langwerpige vorm van het land met 6500 kilometer kustlijn is een gebied van uitersten. Van de winderige kustlijn van de Pacifische kust in het westen, de hete Atacama woestijn, het ruige Andesgebergte tot het einde van de wereld in Tierra del Fuego. Deze film neemt je mee op een intieme en klassieke reis door het ruige Chili vol magische momenten. Van een moederpuma spelend met haar welpen tot een kale woestijn die plots tot bloei komt en waar de dieren direct van profiteren. Van vampiervleermuizen tot de blauwe vinvis.

Een film van Rene Arenada

YELLOWSTONE

De terugkeer van de grote jagers

WFFR on tour

datum release: 30 juli 2020

Yellowstone National Park staat aan het begin van een nieuw tijdperk. De wolf is terug en het aantal Grizzly’s is nog nooit zo groot geweest. De terugkeer van deze eerder bijna uitgestorven, iconische roofdieren is van grote invloed op het ecosysteem in het park – ze herstellen de eeuwenoude balans tussen jager en prooi. Het verhaal komt tot leven door de ogen van een eenzame wolf, op zoek naar een roedel en een grizzly die ondanks grote uitdagingen de volgende generatie probeert te beschermen. Wat hebben deze jagers nodig om te overleven, hun jongen groot te brengen – en ook nog aan de top van de voedselketen te blijven staan?

Een film van Eric Bendick en Tom Winston

Living in the future’s past

Welke toekomst kies jij?

WFFR on tour

datum release:27 augustusi 2020

In Living in the Future’s Past vertelt Big Lebowski-legende Jeff Bridges een indringend verhaal over de mens en haar huidige grote ecologische uitdagingen. Bridges gaat in gesprek met prominente wetenschappers, auteurs en filosofen over fascinerende onderwerpen als evolutie, klimaatveranderingen, duistere ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen. Het verhaal geeft nieuwe inzichten in onze manier van denken. Over onze onderbewuste motivatie en hun onbedoelde gevolgen. De film laat zien hoe niemand kan voorspellen hoe grote veranderingen kunnen voortkomen uit spontane acties van velen. Hoe energie vele vormen aanneemt als het beweegt en alles animeert. Hoe, als we onze ware verbinding met alles wat er is, gaan begrijpen, we onze verwachtingen opnieuw moeten definiëren. Niet vanuit de angst over wat we zullen verliezen, maar wat we kunnen winnen door ons op iets anders voor te bereiden.

Een film van Jeff Bridges en Susan Kucera

nnStamping Ground, 50 jaar Holland Pop Festival

datum release: 26 juni 2020

Vrijdag 26 juni 2020 was het precies 50 jaar geleden dat ruim honderdduizend muziekliefhebbers zich in het Kralingse bos verzamelden voor het befaamde Holland Pop Festival, het eerste grote meerdaagse popfestival van Nederland. Het festival dat in de volksmond ook bekend werd als Kralingen 1970, was het Europese antwoord op Woodstock dat een jaar eerder in de VS was gehouden. Ter ere van het 50-jarig jubileum van het Holland Pop Festival, de moeder van alle Nederlandse popfestivals, brengt M&N Media Group op 26 juni de Directors Cut van de legendarische Nederlandse concertregistratie Stamping Ground uit via Pathé Thuis en als streaming event in de bioscoop.

Het Holland Pop Festival dat in het weekend van 26 juni tot en met 28 juni 1970 werd gehouden in het Kralingse Bos bij Rotterdam kende een ongekende line-up van artiesten als Pink Floyd, Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, Canned Heat en vele anderen bands. Ruim 100.000 bezoekers ervaarden een weekend lang peace love and happiness. De gemeente Rotterdam en de aanwezige politie wist zich geen raad met dit evenement en stond alles oogluikend toe.

Regisseurs Jason Pohland en  George Sluizer maakten een unieke registratie van het Holland Pop Festival en gaf de film de titel Stamping Ground. Pohland en Sluizer legden niet alleen de vele unieke liveoptredens vast, ook brengen zij het jaren 70 tijdsbeeld perfect in beeld. Pohland en Sluizer maakten hun film samen met een groep jonge startende filmmakers als Jan de Bont en Theo van der Sande. EYE Filmmuseum heeft recent, in samenwerking met de erven Sluizer, de beelden en de audio van de film geheel gerestaureerd. Het publiek kan Stamping Ground en daarmee het festivalgevoel in volle glorie herbeleven. Daarmee is het 50-jarig jubileum van Stamping Ground niet alleen een feestje, maar het is dit jaar daarmee ook het enige popfestival dat te zien zal zijn deze zomer in heel Nederland.

Sandra den Hamer, directeur EYE Filmmuseum: “We zijn heel blij dat we hebben kunnen meewerken aan de restauratie van deze bijzondere film. In deze mooie frisse versie is Stamping Ground een aanwinst is voor onze collectie, die je kan zien als het visueel geheugen van Nederland. Deze film is een mooie herinnering aan een historisch moment, waarvan je nu kan zeggen dat je – om een Nederlandstalige band te parafraseren – ‘pas weet wat je mist als het er niet is’.

Into the Jungle

Hoe een boomkangoeroe het regenwoud redde

WFFR on tour

Vanaf 22 okotber in de bioscoop

Een pasgetrouwd Australisch stel vertrekt naar de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea met een op het eerste gezicht onmogelijke opgave. Jim en Jean Thomas willen de inheemse bevolking ervan overtuigen niet meer te jagen op de tenkile, een boomkangoeroe.  Die van oudsher door de bevolking wordt gegeten maar nu op de rand van uitsterven staat. Er zijn nog maar 100 exemplaren van de soort in leven. Na veel verzet lukt het hen om de inwoners te overtuigen. Into the Jungle is een verhaal over toewijding en doorzettingsvermogen, over mensen die bereid zijn hun leven op het spel te zetten om een verschil te maken in de wereld. Met bijdragen van Sir David Attenborough, Jane Goodall en Tim Flannery.

 

Een film van Mark Hanlin in medewerking met Sir David Attenborough en Jane Goodall

De Schooltuin

Een jaar rond met je handen in de grond

datum release: 8 oktober 2020

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad.

Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken.

De kijker volgt de ‘çycle of  life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten.

Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat….

Een film van Mark Verkerk en Ignas van Schaick